Kırşehir’in Otoyol Ağı Genişliyor

Kırşehir-Kayseri D260 Karayoluna Bağlanacak Ankara-Niğde Otoyolu Projesi’nin İhalesi Yapıldı… Kırşehir’de  yapımı büyük umutla beklenen ve yatırım programına alınmasının yanı sıra kaynak sıkıntısı nedeniyle yine beklemede olan çevre yolu gibi önemli bir otoyol projesi hayata geçecek. Kırşehir-Kayseri D260 karayoluna bağlanacak Ankara-Niğde Otoyolu Projesi’nin ihalesi 14 Nisan 2017 Cuma günü yapılırken, biri yabancı 11 firmanın şartname aldığı […]
Akçakent - 17 Nisan 2017 13:14 A A

Kırşehir-Kayseri D260 Karayoluna Bağlanacak Ankara-Niğde Otoyolu Projesi’nin İhalesi Yapıldı…

Kırşehir’de  yapımı büyük umutla beklenen ve yatırım programına alınmasının yanı sıra kaynak sıkıntısı nedeniyle yine beklemede olan çevre yolu gibi önemli bir otoyol projesi hayata geçecek.

Kırşehir-Kayseri D260 karayoluna bağlanacak Ankara-Niğde Otoyolu Projesi’nin ihalesi 14 Nisan 2017 Cuma günü yapılırken, biri yabancı 11 firmanın şartname aldığı ihalede 5 firma teklif sundu.

Projeye ilişkin bilgiler veren Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan, 330 kilometrelik Ankara-Niğde Otoyolu’nun yapılmasıyla Şanlıurfa’dan Edirne’ye kesintisiz olarak gidilebileceğini belirtti.

Milletvekili Arslan yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin önemli otoyol projeleri arasında yer alan Ankara-Niğde Otoyolu, Ankara Çevre Otoyolu’nun güneyinde bulunan Gölbaşı ilçesinden başlayacak, Niğde-Gölcük kavşağında sona erecek. Ankara-Niğde Otoyolu tamamlandığında bağlantı otoyoluyla Kırşehir’e de bağlanacak. Ankara-Niğde Otoyolu, Kızılırmak Nehri’ni geçerek, Kırşehir’in Merkez ilçesinde bulunan İğdecik ve Gölhisar mahallesi civarından Kırşehir-Kayseri D260 karayoluna bağlanacak. Yap-işlet-devret (YİD) modeliyle ihale edilen Ankara-Niğde Otoyolu Projesi’nde 330 kilometrelik yolun yapımıyla Edirne’den Şanlıurfa’ya kesintisiz ulaşım sağlanacak. Toros Dağlarından geçen Tarsus-Niğde kesimi ve Ulukışla bağlantı yolu trafiğe açıldı. Kırkgeçit Tüneli ve viyadük grubunun da parçası olan otoyolun kalan kısmı YİD modeliyle tamamlanmış olacak” dedi.

ANKARA-NİĞDE OTOYOLU İÇİN 5 TEKLİF

Öte yandan Türkiye’nin önemli otoyol projeleri arasında yer alan Ankara-Niğde Otoyolu Projesi’nin ihalesinde 5 teklif sunuldu.

Karayolları Genel Müdürlüğün’de yapılan Ankara-Niğde Otoyolu Projesi’nin ihalesinde, Komisyon Başkanı ve Karayolları Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Tutaş, Ankara-Pozantı Otoyolu’nun Niğde-Pozantı kesiminin tamamlanarak hizmete açıldığını anımsattı.

İnşaat süresi 3 yıl olarak planlanan otoyolun ihalesi için 1’i yabancı olmak üzere 11 şirketin ihale dokümanı satın aldığını kaydeden Tutaş, bunlardan 2 firma 3 ortak girişim grubunun (OGG) teklif verdiğini bildirdi. Komisyonun en kısa sürede dosyaların yeterlilik değerlendirme çalışmalarını tamamlayarak, teklif zarflarını açacağını ifade eden Tutaş, “Yapım ve işletmede en kısa sözleşme süresini teklif eden isteklinin teklifi en uygun teklif olarak belirlenerek Bakan onayına sunulacaktır” dedi.

İhaleye Makyol İnşaat, ERG İnşaat-Seza İnşaat OGG, Cengiz İnşaat-Kalyon İnşaat OGG, Limak İnşaat, İçtaş-Kolin-Mapa-Fernas İnşaat OG firmaları teklif verdi.

Comments

comments

Bu haber 19423 kez okundu.
Akçakent - 13:14 A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.