MEYDAN BAYRAM GÖRDÜ

 Kırşehir’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadele’yi başlatmak üzere 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışının 100. yılında törenlerle kutlandı.   Kırşehir’deki 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kortej yürüyüşüyle başladı. Askerlik Şubesi önünde başlayan yürüyüş, Cacabey Meydanı’nda sona erdi. Abdal kültüründen gelen mahalli […]
Manşet Haberleri - 19 Mayıs 2019 16:14
MEYDAN BAYRAM GÖRDÜ

 Kırşehir’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadele’yi başlatmak üzere 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışının 100. yılında törenlerle kutlandı.

 

Kırşehir’deki 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kortej yürüyüşüyle başladı.

Askerlik Şubesi önünde başlayan yürüyüş, Cacabey Meydanı’nda sona erdi. Abdal kültüründen gelen mahalli sanatçıların davul zurna ile kahramanlık türküleri seslendirdiği yürüyüşte, gençler büyük boyutlu Türk bayrağı açtı.

Cacabey Meydanı’nda devam eden törende, İstiklal Marşı okundu.

Kırşehir Gençlik ve Spor Müdürü Faruk Şahin, yaptığı konuşmada, gençlerden 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı ruhuna uygun bir şekilde anlayıp yaşamalarını istedi.

Kırşehir Belediyesi Mehter Takımı, konuşmanın ardından kahramanlık türkülerini seslendirdi. Gençlerin, hep bir ağızdan Gençliğe Hitabe’yi okumalarının ardından halk oyunları gösterisi gerçekleştirildi.

Kutlamalara, Kırşehir Valisi İbrahim Akın, AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli, CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Bilal Gümüş, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ferhat Kuran, daire müdürleri ve çok sayıda kişi katıldı.

Comments

comments

BENZER HABERLER