Sağlık Müdürlüğünden Kurban Bayramı uyarısı!

Kırşehir İl Sağlık Müdürlüğünden yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla beslenme uyarısında bulunuldu. Kırşehir İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ali BULUT kurban bayramı’nda beslenme konulu basın açıklamasında; “Kurban Bayramı’nda, Bayram geleneklerimizden olan tatlı, şeker tüketimine ek olarak kırmızı et tüketiminin miktarı ve sıklığı artmaktadır. Ancak özellikle bu dönemde şişmanlık, yüksek tansiyon, kalp-damar, mide ve diyabet (şeker […]
Haberler - 29 Temmuz 2020 14:00
Sağlık Müdürlüğünden Kurban Bayramı uyarısı!

Kırşehir İl Sağlık Müdürlüğünden yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla beslenme uyarısında bulunuldu.

Kırşehir İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ali BULUT kurban bayramı’nda beslenme konulu basın açıklamasında;

“Kurban Bayramı’nda, Bayram geleneklerimizden olan tatlı, şeker tüketimine ek olarak kırmızı et tüketiminin miktarı ve sıklığı artmaktadır. Ancak özellikle bu dönemde şişmanlık, yüksek tansiyon, kalp-damar, mide ve diyabet (şeker hastalığı) hastalığı olan kişilerin beslenmelerine dikkat etmeleri gerekmektedir. Kurban bayramında; sağlıklı beslenmenin temel prensiplerine, yiyecek seçimine, porsiyon kontrolüne ve besin gruplarının dengeli dağılması için alınması gereken önlemlerin herkes için geçerli olduğu unutulmayıp her zaman özen gösterilmelidir.

Kurban Eti Nasıl Tüketilmeli?

Kurban Etlerini Nasıl Pişirmeliyiz?

Kurban Bayramı’nda, etin tüketim miktarının yanı sıra pişirme yöntemlerine de dikkat edilmelidir.

Kurban Etlerini Nasıl Saklamalıyız?

Kesilen etlerin korunması ve saklanması insan sağlığı açısından çok önemlidir.

Bayramlarda da yeterli ve dengeli beslenme ilkelerine uygun miktarda et tüketirken çeşitlilik yaratmak için, diğer besin grupları olan ‘süt (süt, yoğurt, ayran, peynir vb)grubu’, ‘ekmek (tahıl; makarna, bulgur, pirinç ) grubu’, ‘sebze grubu’ ve ‘meyve grubu’ ile aynı öğünde birlikte tüketmeye özen gösterilmelidir.” ifadelerini kullandı.

Comments

comments

BENZER HABERLER