Milletvekili İlhan Çiftçilerin Sorunlarını Meclise Taşıdı!

CHP KIRŞEHİR MİLLETVEKİLİ METİN İLHAN TARIM VE HAYVANCILIKLA UĞRAŞAN ÜRETİCİLERİN BİRİKEREK İLERLEYEN SORUNLARININ ÇÖZÜMÜNE İLİŞKİN SON DÖNEMDEKİ ÇALIŞMALARI SORDU.   CHP Kırşehir Milletvekili Metin İLHAN, yurtiçi sertifikalı tohum desteğinden çiftçi borçlarının yeniden yapılandırılmasına, bazı tarım ürünlerinin aşım fiyatlarının önem arz etmesinden, çiğ süt alım fiyatlarına kadar çiftçi açısından aciliyet gerektiren sorunların çözümü noktasında ne tür […]
Ekonomi - 14 Ekim 2020 10:57 A A

CHP KIRŞEHİR MİLLETVEKİLİ METİN İLHAN TARIM VE HAYVANCILIKLA UĞRAŞAN ÜRETİCİLERİN BİRİKEREK İLERLEYEN SORUNLARININ ÇÖZÜMÜNE İLİŞKİN SON DÖNEMDEKİ ÇALIŞMALARI SORDU.

 

CHP Kırşehir Milletvekili Metin İLHAN, yurtiçi sertifikalı tohum desteğinden çiftçi borçlarının yeniden yapılandırılmasına, bazı tarım ürünlerinin aşım fiyatlarının önem arz etmesinden, çiğ süt alım fiyatlarına kadar çiftçi açısından aciliyet gerektiren sorunların çözümü noktasında ne tür çalışmalar yapıldığını gündeme getirdi ve Bakana sordu.

 

İLHAN: “TARIMSAL DESTEKLER ÜRETİM PLANLAMASININ ANA ARAÇLARINDANDIR!”

 

İLHAN, üretim planlamasının ana araçlarından birini de tarımsal desteklerin oluşturduğuna, üretimdeki girdi fiyatlarının sürekli arttığına ve çiftçinin uzun uğraşlar sonucu elde ettiği ürünün fiyatının düştüğü bir ortamda tarımsal desteklerin çok önem kazandığına değindi ve üreticiyi sıkıntıya sokan ivedilik gerektiren temel konuları meclis gündemine taşıdı.

 

ÜRETİMİN DESTEKLENMESİ ARZ-TALEP DENGESİNİN SAĞLANMASI AÇISINDAN BÜYÜK BİR ÖNEME SAHİPTİR!

 

CHP Milletvekili İLHAN, özellikle ithal ürünlere karşı çiftçinin rekabet gücünü artırmak; tüketicinin güvenilir, sağlıklı ürünleri uygun fiyata almalarını sağlamak için yerli üretime destek sağlanmasının tarımsal üretimin devamlılığı açısından hayati bir durum arz ettiğini belirtti.

 

İLHAN son olarak üretimin desteklenmesinin arz-talep dengesinin sağlanmasında da büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak Tarım ve Orman Bakanına sırasıyla şu soruları yöneltti: “2019 yılı yurt içi sertifikalı tohum kullanım ve üretim desteği çiftçilerimize ne zaman verilecektir?, Çiftçi borçlarının yeniden yapılandırılması için kullanılan faiz oranları %17’lere dayanmıştır. Çiftçi borçlarının yapılandırılmasında kullanılacak faiz oranlarını sıfıra indirmek veya borçları faizsiz olarak ertelemek hususunda Bakanlığınızca bir çalışmanız var mıdır?, Halen pamuk ve pancar gibi tarım ürünlerinin alım fiyatları açıklanmamıştır. Çiftçilerimizin hayatlarını her açıdan ilgilendiren alım fiyatları neden açıklanmamaktadır?, Tarım kredi kooperatiflerince çiftçiye sağlanan tohum, yem, gübre, ilaç vb kredilerin çok yüksek oluşu çiftçimizi mağdur etmektedir. Bu sorunun çözümü noktasında diğer Bakanlıkları da içine alan kapsamlı bir çözüm plânınız bulunmakta mıdır?, Ne yazık ki süt üreticisi maliyetlerin artışı karşısında inekleri kestirme noktasına gelmiştir. Üreticinin merakla beklediği çiğ süt alım fiyatlarına destek amaçlı Bakanlığınızca bir çalışmanız var mıdır?”

 

Comments

comments

Bu haber 27289 kez okundu.
Ekonomi - 10:57 A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.