MUZAFFER AMCA ÇALIŞTIKCA GENÇLEŞİYOR

Gelin sandığı yaparak hayatını kazanmaya çalışan Kırşehirli Hayırsever Muzaffer Marşap, üniversite için yaptığı yardımları samimi bir sohbet ortamında anlattı. Yaptırdığı camileri, çeşmeleri, okulları, köprüleri ve birçok yarım kalan işe verdiği desteği anlatan Muzaffer Marşap, çok sayıda hayır işinde adının geçmesine ve Kırşehir’in “Hayırsever Muzaffer Amcası” olarak tanınma öyküsünü  paylaştı. Yaşına aldırmadan büyük bir şevkle altı […]
Genel - 9 Ağustos 2018 20:56 A A

Gelin sandığı yaparak hayatını kazanmaya çalışan Kırşehirli Hayırsever Muzaffer Marşap, üniversite için yaptığı yardımları samimi bir sohbet ortamında anlattı.

Yaptırdığı camileri, çeşmeleri, okulları, köprüleri ve birçok yarım kalan işe verdiği desteği anlatan Muzaffer Marşap, çok sayıda hayır işinde adının geçmesine ve Kırşehir’in “Hayırsever Muzaffer Amcası” olarak tanınma öyküsünü  paylaştı. Yaşına aldırmadan büyük bir şevkle altı senedir her gün geldiği inşaat alanını bir kez  daha gezerek her detayı anlatan Muzaffer Amca yardımlarını ve Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin kendisi için nasıl bir öneme sahip olduğunu tüm samimiyetiyle anlattı.

Muzaffer Marşap’tan yani Kırşehir’in hayırsever Muzaffer Amcasından kendisini anlatmamızı istediğimizde şu cümleler ağzından döküldü:

1948 yılında Kırşehir’de doğdum. Malımız, mülkümüz, evimiz, barkımız hepsi burada. Ben gelin sandığı yapardım. Sonradan Merzifon’dan bir arkadaş geldi. Ceviz ağacı alıyordu ve İstanbul’a götürerek kaplama yapıyordu. Onunla konuşarak anlaştık. Ben ona ağaç alırdım. Ağacı o kullanırdı, dalını bana verirdi. Onunla iki sene çalıştım ve o arkadaşın sanatını öğrendim. Sonra bu işe kendim başladım. Eskiden mobilyalar hep ceviz ağacından olurdu. Ben bu mobilya işi nasıl yapılır iyice öğrenip para kazanmaya başladım. Sonra Allah yardım etti ve kaynımla Aydın’dan bir arsa aldık. O zamanlar o arsa iyi para etti ve orayı da sattım. İşte onların parasını ben hep bu işlere kullandım. Şimdi bakıyorum buralara yurt yapılıyor. Ben çok seviniyorum çünkü camim şenlikli olacak. Ben altı senedir her gün buraya gelirim. Gönlüm isteyerek geliyorum ben.”

Yapımı tamamlanmak üzere olan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Camisi ve inşaatı hızla yükselen İslami İlimler Fakültesinin yapımına destek vererek öğrencilerin hem eğitimlerine hem de manevi duygularına katkı sağladığı için mutlu olan Muzaffer Amca, inşaatlardaki her alana dair bilgi vererek yaptığı işin gururunu ve sevincini paylaşıyor. Ahi Evran Üniversitesi Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı olarak da görev yapan Muzaffer Amcaya hayır işlerine nasıl başladığını sorduğumuzda, “Ben ahiretime yatırım yapıyorum.” diyerek yüzlerimize tebessüm bırakarak başlıyor anlatmaya:

“İlk yaptığım iş şehirdeki stadyumun yanında bulunan Muzaffer Marşap Köprüsü oldu. Hayır yapma fikri ilk olarak o köprü ile içime işledi ve ardından camilere yardım yapmaya başladım. Karlıoğlu Camisinin mülkiyetini aldım ve yüzde 90’ını kendim yaptırdım. Ufak tefek yardım edenler de oldu tabi. Ardından Ahmet Yesevi Camisi için beni çağırdılar. O cami de yarım kalmıştı. Bana söylediler ben de tamamlanmasını sağladım. Çok şükür oradan yüzümüzün akıyla tertemiz çıktık. Sonra (en samimi ve içten haliyle yeri tarif ediyor) Atatürk’ün geçtiği bir köprü var Yenice Mahallesinde. Herkes o köprüden tedirgindi çünkü geçmesi zordu. Orayı yaptırdım. Sonra geldim cezaevinin orada derenin kenarına bir köprü yaptırdım.”

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Camisine verdiği desteği ve üniversitenin kendisi için ne kadar önemli olduğunu anlatırken heyecanını gizleyemeyen Muzaffer Amca, öğrencilerin dua ederken kendisinin de bu işten sevap kazanmak istediğini anlattı.

“Üniversiteye bir cami yapılması fikri varmış. Beni aradılar bir görüşelim dediler. Benim istediğim şekilde olursa yardım ederim dedim. Onlar bin metrekare alanlı bir cami istediler. Bende buranın yeri geniş ve ferah 3 bin metrekare olursa bu işe girerim yoksa girmem dedim. Turka’dan Yılmaz Bey’in aldığı beton ve benim aldığım demirle temelini attık.”

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Camisinin ardından İslami İlimler Fakültesine de destek veren Kırşehirli Hayırsever Muzaffer Marşap, bu fakülteye de neden destek verdiğini şu sözlerle anlattı:

“Burada güzel bir cami yapılıyor. Bu camiyi besleyecek kültürlü hocalar buraya destek verir dedim. Ben öldükten sonra bu iş bana kâr getirir diye düşünerek bu işe de giriştim. İlk kat bitmek üzere. Eğer düzenim iyi giderse devam edeceğim. Eğer düzenim iyi gitmezse devletin yapması için bırakacağım.”

Şehir içinde her yerde bir çeşme yaptırdığına da değinen Muzaffer Amca, “Herkes gelip gidiyor. Ben burada bir tane çivi çaktıysam Allah bana ahirette bunun sevabını verecek.” dedi.

Şahsına ait gayrimenkulleri satarak kendini hayır işlerine adayan ve Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin gelişmesi için canla başla çalışan Muzaffer Marşap, kendisinin aslında pazarlık yapmayı sevdiğini keyifle anlatırken hayır işlerinin kendisi için ne demek olduğunu da şu cümlelerle ifade ediyor:

“Ben aslında pazarlık yapmayı çok severim. Simitçiyle bile pazarlık ederim. Dört tane simit yerine beş tane alabilir miyim diye. Ama böyle hayır işlerine giriştiğim zaman böyle üç yüz milyon, beş yüz milyon, bir trilyon hiç gözüme görünmüyor. Hayır işi dedin mi hiç elimi çekmem.”

Kayseri’de üniversiteye gittiğinde öğrencilerin dersini çalışıp aynı zamanda ibadetlerini de yerine getirdiğini ve bunun kendisini çok etkilediğini söyleyen Muzaffer Amca bu konuyu kendince nasıl değerlendirdiğini de şöyle anlattı:

“Orada gördüklerimi burada yapma imkanını bir fırsat bildim. İnşallah burada sıcak su getirmeyi de başarabilirsem öğrenci sırtına çantasını alacak ve içerde hem dersini çalışacak hem de ibadetini yapacak. Burası o çocuklara bir yuva bir yurt olacak. Onların bin kelimesinden bir kelimesi de bana hayra geçecek.”

Yapımı devam eden Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Camisinin ve İslami İlimler Fakültesi için nakdi kaynaklarının sona erdiğini fakat kendisinin Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a giderek bu konuyu anlatacağını söyleyen Muzaffer Amca, Sayın Cumhurbaşkanımızdan destek sağlanabilirse bu yıl içerisinde inşaatları tamamlamak istediklerini sözlerine ekledi.

Samimiyeti ve güler yüzlü tavrıyla yardım yapabilecek olan Kırşehirlilere seslenen Muzaffer Amca, içten bir tavırla yardım isterken şunları söyledi:

“Ben çok zengin biri değilim. Allah ne verdiyse ailemi de mahrum etmeden elimden geleni yaptım. Geldik gidiyoruz. Benim yaşım 70’i geçti. Ben bundan sonra yaşasam 3-5 sene yada 10 sene yaşarım. Ondan sonra ne olacak? Ama benim buradaki karım şu: Dünya yıkılıncaya kadar bana buraların sevabı gelecek.”

Eğitime çok önem verdiğinin de altını çizen Muzaffer Amca iki tane de okulun yapımına destek verdiğini söyledi. Elinden geldiğince hayır yapmak istediğini artık kendisinin yerini alacak başka kişilerin de olmasını istediğini söyleyen Muzaffer Marşap, son olarak Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Camisi ve İslami İlimler Fakültesini de tamamlamayı istediğini anlattı.

Yorgun ama hala genç bir delikanlı gibi yaptığı işleri büyük bir keyifle anlatan Muzaffer Amca ile söyleşimiz cami ve fakülte binası inşaatını gezmemizin ardından sona erdi.

Comments

comments

Bu haber 13328 kez okundu.
Genel - 20:56 A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.