KIRŞEHİR’İN ATOM KARINCALARI

Aylık 11 bin çağrı alan, 3 bin vakaya müdahale eden, 200 personel 15 araçla 24 saat daima tetikde bekleyen Vaka noktasına 3 dakika 58 saniye ortalama süreyle ulaşan KIRŞEHİR’İN ATOM KARINCALARI 112 ACİL SERVİSLER 80 kuşağı iyi bilir ki Ambulansı filmlerde görürdük, ambulans sireni duyunca tüm mahalle olay sese hucum ederdik resmen. Ama şimdi hayatımızın […]
Genel - 21 Eylül 2017 18:14 A A

Aylık 11 bin çağrı alan,

3 bin vakaya müdahale eden,

200 personel 15 araçla 24 saat daima tetikde bekleyen

Vaka noktasına 3 dakika 58 saniye ortalama süreyle ulaşan

KIRŞEHİR’İN ATOM KARINCALARI 112 ACİL SERVİSLER

80 kuşağı iyi bilir ki Ambulansı filmlerde görürdük, ambulans sireni duyunca tüm mahalle olay sese hucum ederdik resmen. Ama şimdi hayatımızın bir parçası haline geldi hatta hayatımızın çok içine girdi.

Şöyleki ;

Karın ağrısından şikayetçi amcam, diş ağrısı başlamış bir teyzem, müzmin prostat bir abimiz bile 112 yi aradığında önemli yaralanmalara hayati zaman içerisinde ulaşmamız sıkıntıya giriyor.

Günlük iki tane ambulans aciliyeti olmayan hastaların aynı anda araması trafik kazasına gidiş zamanımızı 1 dadika bile geciktirse bu ağır bir vicdani suç  olması gerekmiyormu.

Kendi yakınımız kaza yaptığında 5 dakika da gelen ambulans için geç kaldı diyoruz, ama kesinlikle başka bir olaydalardır ambulanslar, ya gercek bir vaka veyahut bi diş ağrısı ama kesinlikle bir olaydalardır.

Kırşehir ‘in iki yıldır büyük bir ulaşım sorunu var, ankara caddesi ile terme caddesi sonu yarım saat sürdüğü zamanlar gördü bu şehir, ambulans gexiktiğinde bunlarıda göz önüne almak lazım değilmidir.

Öyle köy yolları varki o yolda gitmek cesaret ister, her tarafı delik deşik yollar. Çiçekdağ yolları buna bir örnek, hele çiçekdağdan çöl aşiretine geçecekse birde akşamsa Allah yardımcısı olsun. Bak karakurt, bak kurugöl , köy içi yolları ne güzel yapılmış, buralar gibi olması zaman alır bütün köylerimiz ama çok zaman kaybedildi.

112 acil servis leri bedava taksi gibi kullanılmasına müsade etmemeliyiz,

İstatistik bilgilerine göre gelen çağrıların sadece yüzde 15 ‘i gercek ..bu rakam insaflı insanların olduğu şehrimizde yüzde 100 leri görmeli.

Ambulans şöförlerinin geçtiğimiz senelerde hizmet alımı yapılarak taşeron şirketlerle çalışması açıkta bekleyen 10 BİN ATT ve 10 BİN PARAMEDİK için olumlu sonuçlar doğurarak branş da liyakat üzerine uygulamların sergileneceğini düşünüyoruz.

Torpil ve adamcılığın acil müdahalelerde  çok profesyonel müdahale gerektirdiği için liyakatin gözetilmesi gereken en önemli kurumlardan bir tanesi..

Toplum olarak bilinçlendirme çalışmalarına önem verilip ilk okuldan itibaren 112 acil konusunda ve ilk  müdahale gibi konularda eğitim verilmeli.

Daha bilinçli, saygılı ve saygın toplum için malzeme temini kadar malzemeyi kullanma eğitimi de şart.ambulans sayımız çoğaldıkça topluma bu araçları kullanma eğitimini artırmak gerekiyor…

 

 

Comments

comments

Bu haber 5391 kez okundu.
Genel - 18:14 A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.