Selahattin Ekicioğlu: ”Biz Kimseyi İşten Çıkarmadık”

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu belediyeden işçi çıkarıldığına dair iddialara yanıt verdi.
Genel - 3 Ocak 2020 14:44 A A

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu belediyeden işçi çıkarıldığına dair iddialara yanıt verdi. Ekicioğlu, belediyeden haksız kazanç elde edildiğini belirtti.

Kırşehir Belediyesi’nin 2020 yılnın ilk meclis toplantısında gündeme dair konular konuşuldu. Gündem maddelerinin ardından gündem dışı söz alan CHP’li meclis üyesi Alaattin Agah, son günlerde işçi çıkarımı iddiaları ile ilgili Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’na soru yöneltti. Belediye başkanı Selahattin Ekicioğlu belediyeden işçi çıkarıldığına dair iddialara şöyle yanıt verdi:

“Sözleşmesi biten 29 kişinin sözleşmesi uzatılmadı. Bu sözleşmeli personelin maliyetine baktığımızda neredeyse 29 tane başkan yardımcımız varmış diyeyim size.Hepsine teşekkür ettik.Bu arkadaşlarla sözleşmeyi uzatmadık yerlerine başkasını alacağız diye bir durum da söz konusu değil.Yasa gereği bu arkadaşların yerine adam almadık alma şansımız da yok.Eğer ihtiyacımız da olursa yine bu arkadaşları alacağız. Biz bunları işten çıkarmadık sadece biten sözleşmelerini uzatmadık çünkü ; 1 yıllık sözleşme imzalamışlar. Bu arkadaşların kendi imzaları var ”yılbaşına kadar çalışacağız.” diye.Yabancı dil şartları var ama dosyalarına ”Yabancı dil” bildiklerine dair bir belge konmamış.Gidip özel bir şirketten sertifika almışlar grafiker ya da programcı diye sözleşme imzalamışlar.Bu arkadaşların zaten bu şekilde belediyede çalışmaları hukuken de mümkün değil.Yabancı dil isteniyor yabancı dil belgesi yok.Yabancı dil nasıl olur , ”Ben yabancı dil biliyorum” diye yabancı dil olmaz.Buna dair dosyalarında belge olur.Biz bunlara baktık, sizler de gidip bakabilirsiniz.Biz kimseyi işinden aşından etmedik.Biz A parti veya B parti diye de gözetmedik.Biz sadece sözleşmeyi uzatmayacağımızı söyledik ve arkadaşlara teşekkür ettik.Biz asla sözümüzden dönmüş değiliz.1200 kişinin çalıştığı belediyede 29 kişi mi bize yük olacak ? Verimli çalışan arkadaşlarımızla hiç bir sıkıntımız yok. Biz kimseyi mağdur etmedik.Aynı pozisyonda bu arkadaşlardan 2-3 kat daha az maaş alan arkadaşlar var bu da adalet değil.Çalışma disiplinini bozuyor.Biri 3 kat maaş alırken diğeri asgari ücret alıyorsa ve aynı işi yapıyorlarsa bu da adalet değil.Biz kamuoyuna adaleti sağlayacağız diye de söz verdik.Örneğin A şahıs başka bir kadroda olsa sorun yok ama maaşı çok olsun diye başka kadrodan girmiş.”

“TEHDİT VE ŞANTAJ DÖNEMİ BİTTİ”

Belediye Başkanı Ekicioğlu, ihaleler ile ilgili olan açıklamasında; “Belediyede yapılan ihaleler canlı yayınlarla yapılıyor. Hepimiz biliyoruz ki; eline kamerayı alan özellikle iş dünyasından yüzde 100 şirket sahibi arkadaşlarımız var. Yeni ihaleler geldiği için “tehditler, şantajlar” onları biz aştık. Onu da herkes biliyor. Biz, korkmuyoruz. Doğruyuz, şeffafız, açığız. İş dünyası eline kamerayı alıp bizi tehdit etmeye başladığı zaman, önceki dönemki tehditlere de karşı çıktık. Bizde de karşı çıkıyoruz. Adrese teslim ihale bitti artık. Tehdit ve şantajla ihale alma devri kapanıyor, tehdit devam ediyor. Devletin kamunun yararı varsa o ihaleyi alacak arkadaşımız” dedi.

 

 

Comments

comments

Bu haber 7050 kez okundu.
Genel - 14:44 A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.