AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİNE ISO 9001: 2015 Kalite Yönetim Sistemi BELGESİ VERİLDİ

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik’in katılımlarıyla Ahi Evran Üniversitesine  “ISO 9001: 2015 Kalite Yönetim Sistemi” belgesi verildi. Törene saugı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından TSE ve Ahi Evran üniversitelerinin kalite konulu tanıtım filmleri izlenerek başlandı. İlk konuşmayı Rektör Vatan Karakaya yaparken, sözlerine Afrin de mücadele eden Kahraman Mehmetçiğe destek vererek başladı.Ahi […]
Genel - 16 Şubat 2018 15:44 A A

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik’in katılımlarıyla Ahi Evran Üniversitesine  “ISO 9001: 2015 Kalite Yönetim Sistemi” belgesi verildi.

Törene saugı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından TSE ve Ahi Evran üniversitelerinin kalite konulu tanıtım filmleri izlenerek başlandı.

İlk konuşmayı Rektör Vatan Karakaya yaparken, sözlerine Afrin de mücadele eden Kahraman Mehmetçiğe destek vererek başladı.Ahi Evran-ı velinin mekanik ve vicdani sistemler üzerine gelişmiş bir sistem oluşturduğunu ve o sistemin üzerinden devam edilmesi gerektiğini, kendilerininde 2015 itibariyle Stratejik Planı tazeleyerek kalite yönetimine başladıklarını söyledi.

Paydaşlarla, ortak akıl toplantıları yaparak Şehire katkı sağlayacaklarını bildirdi.

Bundan sonraki süreçteki hedeflerinin ilan eden Karakaya, EFQM Mükemmellik Modeli Ödülü ve Kalder’in Türkiye Mükemmellik ödülünü alacaklarını ilan etti.

Milletvekili Salih Çetinkaya’nın ardından bir konuşma yapan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Ali Çelik, bu toplantının üniversiteye, şehre ve ülkeye iyilikler getirmesi temennisinde bulunarak başladı. Türk Standartları Enstitüsünün (TSE) ülkemizin önemli kurumlarından biri olduğunu söyleyen Çelik, üniversitemizin aldığı bu ödülle birlikte attığı adımın takdire şayan olduğunu belirtti. Akademisyen olarak görev yaptığı süreçler hakkında da kısa bilgiler vererek örnekler sunan Doç. Dr. Hasan Ali Çelik, modern görünümlü bir makinenin bile standartı yapılmadığında hobi yapmaktan öteye gitmediğini sözlerine ekledi. Belgelendirilmemiş ve standartı olmayan işleri sonuçlanmamış işler olarak değerlendiren Çelik konuşmasına şu şekilde devam etti: “Ahi Evran Üniversitesi  Türk Patent Enstitüsünün yarışmalarına mutlaka birden fazla başvuru yapmalı. 35-40 yıl öncesine kadar ülkelerin kalınması için üretim, sermaye, mallar ve makineler önemliydi. Şimdi bunlar geriye gitti. Artık ağırlık bilgiye, standarta ve belgeye verilmeye başlandı. Öğrencilerimiz bilgi, akıl ve teknoloji ile bir iş ortaya koyarsa sermaye zaten bulunur. Günümüzün en çok kullanılan uygulamalarından olan WhatsApp’ın sermayesi akıl ve bilgidir.”

Bilim ve teknolojinin çok önemli olduğunu fakat bunun belgelendirilmesi gerektiğinin altını çizen Çelik, üniversitemizin Kalite Yönetim Sistemi sayesinde daha az sorunla karşılaşacağını ve daha nitelikli bir üretim sağlayacağını sözlerine ekledi. Yapılan işlerin belgelendirilmesinin kurumların değerini gösterdiğini de anlatan Doç. Dr. Hasan Ali Çelik, üniversitemizin bu belge ile adını daha farklı alanlarda da duyuracağını ifade etti. TÜBİTAK ile ilgili olarak bilgi veren Çelik, proje ve başvuruların TÜBİTAK tarafından değerlendirildiğini anlattı. Çelik, “Bu ödül töreni projeleriniz için bir milad olsun.” dedi.

Doç. Dr. Hasan Ali Çelik: “İyilikleri Artırıp Değerleri de Artırmalıyız”

Kırşehir’de sanayi üretiminin az olduğunu, Organize Sanayi Bölgesinde en etkili şekilde çözümlemeler yapılması gerektiğini belirten Doç. Dr. Hasan Ali Çelik konuşmasını şu şekilde sonlandırdı: “Bizden yardım istendiğinde biz buradayız. Yasalar ve yönetmelikler ihtiyaçlar ve toplumsal gereklilikler göz önüne alındığında değiştirilebilir. İyilikleri artırıp değerleri de artırmalıyız. Üniversite bunun menşeidir. Bilgi ve teknoloji bir arada kullanılarak inovatif ürünler üretilmeli. Nerede tıkanırsanız biz sizin emrinizdeyiz. Bu ülkenin insanına makamımız açıktır. Millete zamanımız bitmez.”

 

Kırşehir ve diğer tüm illerden TÜBİTAK‘a proje başvuruları beklediklerini ifade eden Çelik, bu kuruma 60 ayrı alanda başvuru imkanı olduğunu aktardı.

Çelik, “Ahi Evran Üniversitesinin öncülüğünde, sanayimizle beraber TÜBİTAK’a yeni yeni başvurular yapılması lazım. TÜBİTAK’a 60 civarında proje başvuru kanalı var. Bir başvuru kabul olmaz belki ama kabul edilen başka bir başvurunuz hem Kırşehir‘e hem üniversiteye hem de Türkiye’ye büyük değer katabilir. Değerlendirme jürilerinde değerli akademisyenlerimiz görev yapıyor. Patent ya da diğer projeler, hangisi olursa olsun bunların her birisi için ayrı ayrı müracaatlar gerekiyor. Mutlaka başvuru yapılması ve sonuç alınması lazım. Bu konuda başvurular bekliyoruz.” diye konuştu.

AEÜ Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya da 2015 yılında başladıkları kalite sürecinde “ISO 9001: 2015 Kalite Yönetim Sistemi” belgesi almaya hak kazanarak serüvenlerini taçlandırdıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından Bakan Yardımcısı Çelik, “ISO 9001: 2015 Kalite Yönetim Sistemi” belgesini Rektör Karakaya’ya takdim etti.

Törene, Kırşehir Valisi Necati Şentürk, AK Parti Kırşehir milletvekilleri Salih Çetinkaya, Mikail Arslan, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, akademisyenler ve sivil toplum kuruluşlarının başkanları katıldı.

Comments

comments

Bu haber 6830 kez okundu.
Genel - 15:44 A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

  • AHİLİ 18 Şubat 2018 07:32

    AH KEŞKE BU BELGE ATAMA-TAYİN TERFİ İŞLERİNİ DE KAPSASA DA ÜNİVERSİTEYE YAPILAN CEMAAT VE VAKLIFLARDAN GELEN LİYAKATSİZ SADECE TORPİL VE ADAMCILIĞA DAYANAN İŞLERİ TEMZİLEMEK ZORUNDA KALSANIZ