HASTANE ASANSÖRLERİNİ KULLANMAK TEHLİKELİ VE YASAL DEĞİL

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi asansörleri, Güvensiz olarak tanımlanarak “Kırmızı Renkli Bilgi Etiketi” ile 28.11.2018 tarihinde belgelendirilmiş ve 60 gün içerisinde yaptırılması ile birlikte KULLANILMAMASINI emreden yasaya aykırı olarak kullanılmakta.   Resmi Gazete’de yayımlanan “ASANSÖR PERİYODİK KONTROL YÖNETMELİĞİ” Güvensiz veya kusurlu olduğu tespit edilen asansörlerin bildirimi hususunun 26. maddesinde “Güvensizlikten dolayı kırmızı renkli bilgi […]
Genel - 28 Aralık 2018 19:50 A A

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi asansörleri, Güvensiz olarak tanımlanarak “Kırmızı Renkli Bilgi Etiketi” ile 28.11.2018 tarihinde belgelendirilmiş ve 60 gün içerisinde yaptırılması ile birlikte KULLANILMAMASINI emreden yasaya aykırı olarak kullanılmakta.

 

Resmi Gazete’de yayımlanan “ASANSÖR PERİYODİK KONTROL YÖNETMELİĞİ” Güvensiz veya kusurlu olduğu tespit edilen asansörlerin bildirimi hususunun 26. maddesinde “Güvensizlikten dolayı kırmızı renkli bilgi etiketi iliştirilmiş olan asansörün kullandırılmaması ve altmış gün içerisinde güvenli hale getirilmesinin sağlanmasına dair bilgi, ilgili idare adına bina sorumlusuna A tipi muayene kuruluşunca iletilir”. ibaresine rağmen asansörlerin getireceği felakete şimdiden göz yummak oluyor.

İLGİLİ YÖNETMELİK MADDELERİ ŞU ŞEKİLDE;

Resmî Gazete Sayı : 30411
YÖNETMELİK
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından:

ASANSÖR PERİYODİK KONTROL YÖNETMELİĞİ

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Periyodik kontrol sonuçlarının değerlendirilmesi

MADDE 11 – (1) Periyodik kontrol sonuçları kusursuz, hafif kusurlu, kusurlu ve güvensiz olmak üzere dört grupta değerlendirilir.

(5) Güvensiz olarak tanımlanan asansöre, ilgili idare adına periyodik kontrolü yapan A tipi muayene kuruluşu tarafından kırmızı renkli bilgi etiketi iliştirilir.

(6) Kırmızı renkli bilgi etiketi iliştirilen ve güvensiz olarak tanımlanan asansörün kullanımına bina sorumlusu tarafından izin verilmez. Bu asansörün en fazla altmış gün içerisinde güvenli hale getirilmesi bina sorumlusunca sağlanır. Bu süre sonunda, A tipi muayene kuruluşu tarafından takip kontrolü yapılır. Takip kontrolü neticesinde güvenli hale getirilmediği belirlenen asansör, ilgili idare tarafından ana besleme sisteminden elektriğinin kesilerek mühürlenmesi yoluyla hizmetten men edilir. Söz konusu mühürleme işleminde ilgili idare tarafından EK-2’deki formata uygun tutanak üç nüsha olarak düzenlenir ve birer nüshası A tipi muayene kuruluşu ile bina sorumlusuna iletilir.

(7) Güvensiz olarak tanımlanan asansörün altıncı fıkrada belirtilen süre içerisinde güvenli hale getirilmeden kullandırılmasından doğabilecek can ve mal kaybından bina sorumlusu mesuldür.

Güvensiz veya kusurlu olduğu tespit edilen asansörlerin bildirimi

MADDE 26 – (1) Güvensizlikten dolayı kırmızı renkli bilgi etiketi iliştirilmiş olan asansörün kullandırılmaması ve altmış gün içerisinde güvenli hale getirilmesinin sağlanmasına dair bilgi, ilgili idare adına bina sorumlusuna A tipi muayene kuruluşunca iletilir.

Kırmızı renkli bilgi etiketi iliştirilen ve güvensiz olarak tanımlanan asansörün kullanımına bina sorumlusu tarafından izin verilmez ibaresine rağmen kullanılan asansörlerin bir faciaya yol açmaması için şimdiden gerekli birim amirlerini gerekli tedbirleri almaya davet ediyoruz.

 

Comments

comments

Bu haber 9020 kez okundu.
Genel - 19:50 A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.