IŞILDAYAN BİR CİLT İÇİN İYİ BESLEN

  Cansu Teke Beslenme ve Diyet Kliniği sahibi Diyetisyen Cansu Teke ‘ den cilt sağlığı için tüyolar.. Beslenme tarzı sağlığımızı etkilediği kadar cildimizi, saçlarımızı, tırnaklarımıza da yakından etkilemektedir. Besinin yapılışı, içinde bulunan koruyucu maddeler, renklendiriciler, pişirilme şekli sağlık için büyük önem taşımaktadır. Besin öğelerinde yetersiz bir beslenme programında cildin kuruduğu, parlaklığının kaybolduğu görülmektedir. Vücudumuzda sinir […]
Genel - 18 Aralık 2017 22:27 A A

 

Cansu Teke Beslenme ve Diyet Kliniği sahibi Diyetisyen Cansu Teke ‘ den cilt sağlığı için tüyolar..

Beslenme tarzı sağlığımızı etkilediği kadar cildimizi, saçlarımızı, tırnaklarımıza da yakından etkilemektedir. Besinin yapılışı, içinde bulunan koruyucu maddeler, renklendiriciler, pişirilme şekli sağlık için büyük önem taşımaktadır.

Besin öğelerinde yetersiz bir beslenme programında cildin kuruduğu, parlaklığının kaybolduğu görülmektedir. Vücudumuzda sinir ve kas hücreleri dışında tüm hücreler, sürekli değişir ve yenilenir. Bu yeni hücrelerin oluşumu için yeterli miktarda bitkisel ve hayvansal kaynaklı protein, sağlıklı yağlar alınmalıdır.

Özellikle cildimiz için doymamış yağ asitlerinin faydası büyüktür. Omega- 3 yağ asitleri inflamasyon oluşumunu önlemekte, sedef hastalığı gibi bazı cilt hastalıklarına destek olmaktadır.

Sağlıklı bir cilt için haftada 2 gün balık, her gün yağlı tohumlardan fındık, ceviz tüketmek omega-3 alımını arttırır.

Aynı zamanda vitamin ve minerallerde cilt sağlığı için çok faydalıdırlar. Özellikle A vitamini epitelyum dokunun oluşumu, yenilenmesi ve korunması için gereklidir. Yetersizliği halinde kuruluk, pürüzlü bir deri, çatlaklar, selülit çukurlarını görülebilmektedir.

A vitaminin en iyi kaynağı süt ve süt ürünleri, yumurtadır. Sarı ve yeşil meyve sebzelerde A vitamini öncüsü karotenoidler bulunur. Yeterli A vitamini alımı için her gün 1 yumurta ve bol eşil yapraklı sebzeler tüketilmelidir.

Sağlıklı ve dengeli bir beslenme planı ile cilt yapınızın dengesini koruyun. Günlük beslenme programınızda tükettiğiniz besinlerin çeşitliliğini artırın.

Beslenme programınızın karbonhidrat, protein, yağ ve diğer besin öğelerinden (E ve C vitamini, çinko ve selenyum minerali ve omega-3 –omega-6 yağ asitleri..gibi) zengin olmasına dikkat edin..Her gün tahıl grubu besinleri 5–6 porsiyon, et grubu besinleri 3–4 porsiyon, süt grubu besinleri 2–3 porsiyon, sebze grubu besinleri 2–3 porsiyon ve meyve grubu besinleri 3–4 porsiyon tüketin. Gün içerisinde ara öğün yapmayı unutmayın. Mutlaka sık ve düzenli beslenmeye çalışın. Pişirerek tüketeceğiniz besinlerin vitamin ve mineral kayıplarının olmaması için ızgara, fırın ve buharda pişirme yöntemlerini tercih edin.

 

Comments

comments

Bu haber 5545 kez okundu.
Genel - 22:27 A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.