İTME-ÇEKME KUVVETİ, NEŞET ERTAŞ İLE NETLEŞTİ

Müzik ile Fen Bilimleri birleştirilir mi ? Neşet Ertaş ile birleşir diyen Koca Yürekli Minik eller var…     Kocaeli’ndeki Mehmet Akif İlkokulu’nda görev yapan, müzik aşığı öğretmen Sezer Ortadağ öğrencilerine Fizik Kurallarını Müzikle öğretiyor. Neşet Ertaş’ın Yalan Dünya parçasını İtme ve Çekme kuvvetiyle sunan öğrencilerin koyduğu son nokta Minik Notalar sınıfının ne kadar büyük […]
Genel - 15 Nisan 2018 14:13 A A

Müzik ile Fen Bilimleri birleştirilir mi ?

Neşet Ertaş ile birleşir diyen Koca Yürekli Minik eller var…

 

 

Kocaeli’ndeki Mehmet Akif İlkokulu’nda görev yapan, müzik aşığı öğretmen Sezer Ortadağ öğrencilerine Fizik Kurallarını Müzikle öğretiyor. Neşet Ertaş’ın Yalan Dünya parçasını İtme ve Çekme kuvvetiyle sunan öğrencilerin koyduğu son nokta Minik Notalar sınıfının ne kadar büyük yürekli olduğunu da ortaya koyuyor.

Kocaeli’ndeki Mehmet Akif İlkokulu’nda görev yapan,  müzik aşığı  öğretmen Sezer Ortadağ öğrencilerine müzik sevgisini aşıladı ve onlara enstuman çalmayı öğretti. 34 yaşındaki öğretmen, öğrencilerinin hevesini görünce ‘Minik Notalar’ adlı bir grup kurdu Milli Eğitim Bakanlığı  Sezer öğretmen ve öğrencilerinin yer aldığı ‘Çizgi Ötesi Öğretmenlerimiz’ adlı bir belgesel hazırladı. Belgeselde, “Bence öğretmenlik emek, fedakarlık isteyen bir meslektir” diyen Sezer öğretmen, çalışma prensibinin en başta eğlenceli bir çalışma ortamı oluşturmak olduğunu söylüyor. Bunun öğrencilerde kalıcı öğrenme sağladığını belirten Ortadağ, “Bunu sağladığınızda öğrenciler bir konuyu mecbur olduğu için değil de ilgi duyduğu için öğrenir. Bu da öğrencide kalıcılığı sağlar” diyor.

 

33 kişilik sınıfın da herkesin en az 2 enstruman çaldığı, bazı öğrencilerinin 5-6 enstruman da usta olarak ön plana çıkarken, Fotoğrafçılıktan, ilk yardıma kadar bir çok alanda eğitim alan ve eğitim verme seviyesine gelen öğrenciler bir çok sosyal etkinlik düzenliyor.

Okulları ve sınıfları gezerek arkadaşlarına ilk yardım eğitimleri veren Minik Notalar sınıfı, doğa kaşifi projesi ile doğa sevgisini yerinde öğreniyorlar.

Bilgi ve birikimlerini çocuklara aktarmanın önemine değinen Ney, gitar, saz gibi farklı enstrümanları çalabilen Sezer öğretmen, “Sanatla uğraşmak beni ruhen olgunlaştırdı. Toplum içerisinde kendini rahat edebilen bir birey haline getirdi” diyor. Bir gün derste gitar çalarken bir öğrencisinin hayalini öğrenen Ortadağ, Minik Notalar’ın doğuşunu şöyle anlatıyor:
“Dersin birinde gitar çalarken, öğrencilerimden biri ‘Öğretmenim gitar çalmak benim en büyük hayalim ama annem bunu öğrenmek için yeterli bütçemizin olmadığını söylüyor. Bu cümleyi duyunca kendimde çok büyük bir sorumluluk hissettim. Benim sıradan yaptığım bir eylem bir öğrencimin hayaliydi. Ve bu onun en büyük hayaliydi. Bu noktada bir şeyler yapmam gerektiğini fark ettim. Çocuklara ‘size de öğretmemi ister misiniz?’ dedim. Hep bir ağızdan ‘Evet öğretmenim, isteriz’ dediler. Minik Notalar böylece doğmuş oldu.” Dedi.

Sosyal medya  (https://www.facebook.com/miniknotalar/ ) hesaplarından yapmış oldukları kısa filmleri, yaptıkları etkinlikleri paylaşan Minik Notaların ve Öğretmenleri Sezer Ortadağ’ın koca yüreklerini saygı ile selamlıyoruz.

 

Comments

comments

Bu haber 14978 kez okundu.
Genel - 14:13 A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.