KÖYLÜ DEVLETİNE KIRGIN
Köylülerin bizzat yetkili kurumlara ısrarla başvuruları söz konusu olsa da çok az bir şekilde akan su son 4 ay içinde tamamen kesilmiş durumda.
TÜM KÖYLÜNÜN KULLANABİLDİĞİ ve İPLİK GİBİ AKAN TEK ÇEŞME
GÜNDE 2 TON SÜT ÜRETİMİ YAPARAK KDV ÜRETEN KÖYLÜLER PERİŞAN
Hayvancılık ve tarımla uğraşan köylüler, “Köy susuz diyorsun seni anlayan ve dinleyen yok. Hele valilikte bir yetkili ise “yok hayvan sulanıyor, yok bahçe sulanıyor” diyerek adeta köyün can damarı olan hayvan ve bahçeleri hedefe koydu. Bir köyde hayvancılık olmaz ise, bir köyde bahçe olmaz ise o yere köy denir mi? Hayvan ve bahçe olmazsa insanların köyde işi ne? Yeniköy geçimini çiftçilik ve hayvancılıkla sağlıyor. 500 civarında büyükbaş hayvanıyla özellikle süt üretiminde çevre köyler içerisinde lider konumunda. Ülkenin kalkınmasına katkıda bulunan bu şirin köyümüzde maalesef su yok. Günde 1 saat verilen su son aylarda haftada sadece 1 saat verilmeye başlandı. Ve o su da bitti.” ifadelerini kullandı.
GETİRİLEN SU İLE BİR GÜN ÇAMAŞIR YIKANIYOR SONRASI YOK
Suyun kesilmesinin ardından haftada bir, il özel idaresi tarafınca 20 ton su bıraktıkları bilgisi edinilirken, köklü bir çözüm bulmak yerine hala taşımalı suyu getirilmesine sitem eden köylüler, “Köyün 3 günlük ihtiyacını karşılayan ve köylüyü adeta perişan eden bu durum 4 gün süreyle köylüyü tamamen susuz bırakmakta, gelen içilebilir olmayan su ile sadece çamaşırlarımızı yıkıyoruz, Yetkililerin bu durumu bilmelerine rağmen, hiç bir çalışmanın yapılmadığını bu çağda şehre en yakın olan bir köyün susuz bırakılması inanılır gibi değil şeklinde konuştular“.
Köy halkının belirttiğine göre, “Mucur Kaymakamlığının , Kırşehir Valiliğinin, İl Özel İdarenin bu durumdan haberi var, ancak yapılan bir şey yok. En kısa zamanda ilimize ve Çömelek Köyü halkına yakışmayan bu utanç verici durum bir an önce çözülür”.
Susuzluğun isyan ettirdiği köyün muhtarı, “Yeniköy; Mucur’a 8 Kırşehir’e 25 km. Mucur’un mahallesi Acıöz’e ise sadece 5 km. Yani Mucur’a mahalle olmaya tek aday köy. Köyde toplam 50 kişi yaşıyor. Yaz mevsiminde ise bu sayı 135’i buluyor. Yeniköy geçimini çiftçilik ve hayvancılıkla sağlıyor. 500 civarında büyükbaş hayvanıyla özellikle süt üretiminde çevre köyler içerisinde lider konumunda.
Ülkenin kalkınmasına katkıda bulunan bu şirin köyümüzde maalesef su yok. Günde 1 saat verilen su son aylarda haftada sadece 1 saat verilmeye başlandı. Ve o su da bitti.
ANKARA KIZILIRMAKTAN SU ALDI BİZE 12 KM SUSUZLUKTAN KURUYORUZ
Şimdi bu şirin köyümüz kaderine terk edildi. Çünkü yetkililer bugün, yarın diyerek oyaladıkları köyün susuz kalmasına sebep oldular. Suyumuz yok diye giden Yeniköylülere yine aynı eda ile “bu hafta sondaj vuracağız, su çıkarsa analize göndereceğiz, su yolu açacağız, ödenek ayrılacak, bu yıl yaparız” diyorlar.
5-6 milyon nüfuslu Ankara susuz kalınca devlet Kızılırmak suyunu yüzlerce kilometre boru ile oraya taşıdı. Kızılırmak, Yeniköy’e 12 km. Devasa borulara da ihtiyaç yok İki arıtma havuzu ile bir parmak boru ile getireceği su Yeniköy’e yeter.
KÖYLÜ DEVLETİNE KIRGIN
Köy yıllar önce su ihtiyacını mucur köpekli dağı altından derin dere mevkisinden temin etmekte iken son 1 yıldır suyun geldiği kaynağın kuruduğu gerekçesiyle köye su gönderilmiyor.Sondaj vuracağız diye oyalanmak artık canımıza yetti. Kırşehir Valisini köye davet ediyoruz. Mucur Kaymakamı köyü ziyaret etmeli. Devletin bir köye yapacağı en önemli hizmeti sudur. Susuz kalan köylüler şimdi çaresiz ve de devlete kırgın. Bu kadar feryada ses verilmemesi bizleri üzüyor “ifadelerini kullandı