Yıldırım Kaya’dan Çarpıcı Açıklamalar

Kırşehir’de katıldığı yerel bir kanalda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Manşet Haberleri - 18 Eylül 2019 12:41 A A

Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlatlarını geri almak için eylem başlatan aileler hakkında konuşan Kaya, “Devlet Diyarbakır’daki anneler konusunda samimi değil” dedi.

DEVLET DEVLETLİĞİNİ YAPACAK

Devletin görevini yerine getirmediğini iddia eden Kaya:

“Devlet daha önce çok kez PKK’nın elinden insanları aldı. Ama devlet şimdi samimi değil, Eğer samimi olsa bir siyasi parti önünde oturmaz. Bir siyasetçinin görevi çözüm üretmektir. Gidip halk gibi eylem yapmak değildir. Bir ülkenin İçişleri Bakanı bir parti önünde oturup eylem yaparak destek olamaz.” dedi.

KAYYUM ATANDIKTAN SONRA BU KONU GÜNDEME GELDİ

Eylemlerin bir şeylerin üzerini örtmek için kullanıldığını ve siyasi malzeme haline getirildiğini belirten Kaya, “Bu anaların çocuklarını devlet bulmak zorundadır. Devletin MİT’i var istihbaratı var. Devletin yapacağı en önemli iş bu çocukları bulup ailelerine teslim etmelidir. Bundan 3 yıl önce bir çağrı yaptık. Bu annelerimizin taleplerine o zaman kulak tıkadılar ama şimdi kayyum atandıktan sonra bu konuyu gündeme getirdiler. Bu aileler bazı şeylerin üzerini örtmek için kullanılıyor. Dedi.

“OSMAN ÖCALAN İLE BU KONUYU ÇÖZSÜNLER”

Belediyelerin PKK’ya destek verdiği yönündeki iddiaların sorulması üzerine açıklama yapan Kaya;

“Bununla ilgili herhangi bir dava ya da belge yok. Bütün mahkemeler ellerinde madem böyle bir şey vardı bir mahkemede bunları açığa çıkarmalılardı. Devletin bu konuda art niyeti var. Eğer bu insanlar annelerin çocuklarına kavuşmasını istiyorlarsa TRT’ye çıkardıkları Osman Öcalan ile bu konuyu çözsünler. Annelerin duygularını kullanarak bu konuyu çözmeye çalışmasınlar.”

“SANDIKTA YENEMEDİKLERİNİ BAŞKA BİR YOLLA DEVRE DIŞINA İTMEYE ÇALIŞIYORLAR”

Annelerin HDP binası önünde oturmalarının toplumsal bir tepki olabilir mi sorusuna yanıt veren Kaya;

“En tehlikeli olan da toplumsal bir tepki oluşturulmak istenmesi. Bunlar toplumu bölmek istiyorlar. Toplumu parlamentoya girmiş bir partiyle karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar.  Habur’da ve Oslo’da görüşürken PKK’yı terör örgütü değil ama seçilmiş ve parlamentoda temsil edilen bir partiyi terör örgütüne destek olmakla suçluyorsun. Seçimlerde Diyarbakır’ı, Mardin’i Bingöl’ü Bitlis’i kaybetmişsin şimdi sandıkta yenemediğini başka bir yolla devre dışına itmeye çalışıyorsun. Bu bazı sorunların üstünü örter. Bu aileleri bir siyasi partiye yönlendirmek istiyorlar.

“NEDEN HDP ‘PKK İLE İLİŞKİM YOK’ DEMEK ZORUNDA KALSIN?”

HDP devletin yasalarına göre kurulmuş bir siyasi parti. Ak parti neden ‘Benim PKK ile bir ilişkim yok’ demiyor. Bu izah edilemez. Neden başka partiler değil de HDP ‘PKK ile ilişkim yok’ deme zorunda kalsın? Zamanında HDP’yi Abdullah Öcalan’ı dinlemedikleri için yargılayanların bugün HDP’nin Abdullah Öcalan’ın direktifleri doğrultusunda hareket ettiğini söylemesi kadar gerçek dışı bir şey olamaz.” açıklamasında bulundu.

comments

Bu haber 5135 kez okundu.
Manşet Haberleri - 12:41 A A