Geleneksel Sanatlar Yaşatılıyor

    Kültürel Mirasımızın En Önemli Yapı Taşlarından Biri Olan Geleneksel Sanatlar, Akademik Çalışmalarla Yaşatılıyor. KTÜ Trabzon Meslek Yüksekokulu ev sahipliğinde Türkiye, Japonya, Ukrayna, Polonya, Makedonya, Azerbaycan ve Gürcistan’dan akademisyenlerin katılımıyla “Uluslararası Geleneksel Sanatlar Sempozyumu” düzenlendi. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi akademisyenlerinin de bildirileriyle katıldığı Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Trabzon Meslek Yüksekokulu Tekstil, Giyim, Ayakkabı ve […]
Bölge Haberleri - 5 Mayıs 2017 11:45 A A

 

 

Kültürel Mirasımızın En Önemli Yapı Taşlarından Biri Olan Geleneksel Sanatlar, Akademik Çalışmalarla Yaşatılıyor.

KTÜ Trabzon Meslek Yüksekokulu ev sahipliğinde Türkiye, Japonya, Ukrayna, Polonya, Makedonya, Azerbaycan ve Gürcistan’dan akademisyenlerin katılımıyla “Uluslararası Geleneksel Sanatlar Sempozyumu” düzenlendi.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi akademisyenlerinin de bildirileriyle katıldığı Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Trabzon Meslek Yüksekokulu Tekstil, Giyim, Ayakkabı ve Deri Bölümü tarafından düzenlenen sempozyum, Mahmut Goloğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

88 bildiriyle katılımın sağlandığı sempozyumda, Kırşehir Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyeleri de Uluslararası Geleneksel Sanatlar Sempozyumu’na katılarak bildiri sundu.

Ahi Evran Üniversitesi Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Filiz Nurhan Ölmez ile Geleneksel Türk El Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sema Etikan Uluslararası Geleneksel Sanatlar Sempozyumuna katıldı.

20-21 Nisan 2017 tarihleri arasında Karadeniz Teknik Üniversitesi Trabzon Meslek Yüksekokulu tarafından Akçaabat’ta düzenlenen sempozyumda Prof. Dr. Filiz Nurhan Ölmez “Isparta Müzesi Envanterinde Bulunan Entariler”, Prof. Dr. Sema Etikan ise “Düzce İli Kaynaşlı İlçesi Ahşap Ev Sanatları” isimli bildirisi ile Ahi Evran Üniversitesi’ni temsil etti.

Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Mustafa Kemal Değer, açılışta yaptığı konuşmada, geleneksel sanatların, bir toplumun kültürel mirasının en önemli yapı taşlarından birisi olduğunu söyledi.

Meslek Yüksekokulu olarak ülkenin sanayi, hizmet ve diğer alanlarda ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanları yetiştirmeyi amaçladıklarını anlatan Değer, “Ancak en az bunun kadar önemsediğimiz, kendimize görev edindiğimiz bir diğer amacımız da var. O da geleneksel sanatların yaşatılması, gelecek kuşaklara transfer edilmesinin sağlanmasıdır” dedi.

Okulun Tekstil Bölümü’nün “yazmacılık” alanında ulusal düzeyde iki çalıştay düzenlediğini belirten Değer, şunları kaydetti:

“Bu etkinliklerin neticesinde rektörlüğümüzün Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi’ne ‘Trabzon’da Yazmacılığın Tarihsel Gelişimi’ adlı proje sunduk. Yaklaşık 80 bin liralık bütçeyle projemiz kabul edildi. Yüksekokulumuza Türkiye’de belki eşi benzeri olmayan bir yazmacılık atölyesini kazandırdık ve inşa ettik. Bu atölyemizde müfredat gereği öğrencilerimize yazmacılık konusunda eğitimler vereceğiz. Ayrıca sürekli eğitim merkezi üzerinden projelerle, bu mesleği öğrenmek isteyenlere mesleki bilgileri kazandırabilecek yeterliliğe sahibiz.”

Daha sonra Trabzon Olgunlaşma Enstitüsü tarafından “Mazisini Özleyen Şehir Trabzon'” temalı defile sunuldu. Sempozyum, çeşitli konulardaki sunumlarla devam etti.

Türkiye’nin yanı sıra Japonya, Ukrayna, Polonya, Makedonya, Azerbaycan ve Gürcistan’dan akademisyenlerin katılımıyla iki gün süren sempozyumda, 88 bildiri sunuldu.

Comments

comments

Bu haber 6317 kez okundu.
Bölge Haberleri - 11:45 A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

  • sami güdük 6 Ocak 2018 14:13

    helal olsun