Hacı Kemal Keleş Hoca Efendi Anılacak

  Kırşehir’in Mucur ilçesinde doğan, dini ilimlerde derin bilgilere sahip olduğu belirtilen Hacı Kemal Keleş, anılacak.Hacı Kemal Keleş, Kırşehir’in Mucur ilçesi Bayramuşağı köyünde düzenlenecek programda türbesi başında anılacak.Hacı Kemal Keleş’i anma programı, 7 Mayıs 2017 Pazar günü Bayramuşağı köyünde saat 10.00’da başlayacak.Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayacak programda, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Tertip […]
Bölge Haberleri - 4 Mayıs 2017 18:10 A A

 

Kırşehir’in Mucur ilçesinde doğan, dini ilimlerde derin bilgilere sahip olduğu belirtilen Hacı Kemal Keleş, anılacak.Hacı Kemal Keleş, Kırşehir’in Mucur ilçesi Bayramuşağı köyünde düzenlenecek programda türbesi başında anılacak.Hacı Kemal Keleş’i anma programı, 7 Mayıs 2017 Pazar günü Bayramuşağı köyünde saat 10.00’da başlayacak.Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayacak programda, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Tertip Komitesi Başkanı Hacı Hoca Yağmur açış konuşmasını yapacak.Protokol konuşmalarının yanı sıra misafir konuşmacıların da söz alacağı programda, konuklara ikramlarda bulunulacak.Hacı Kemal Keleş’i anma programı için 7 Mayıs 2017 Pazar günü saat 09.00’da Lale Camii önünden servis kaldırılacak.Anma programı ile ilgili bilgi 0534 652 2883 telefon aracılığıyla Tertip Komitesi Başkanı Hacı Hoca Yağmur’dan alınabilecek.

KEMAL KELEŞ KİMDİR?

Hacı Kemal Keleş (Hoca Kemal Efendi), 1926 yılında Kırşehir’in Mucur ilçesine bağlı Bayramuşağı köyünde dünyaya geldi ve çocukluğunu burada geçirdi. O günün şartları gereği köyünde ve çevrede okul olmadığı için eğitime askerlik dönüşü komşu köyün imamı Hacı Mahmud Efendi’den Kur’an öğrenerek başladı. Bir müddet sonra Kayseri’ye giderek 1952-1958 yılları arasında Kayseri ulemasından ders aldı. Sırası ile Hafızın Ahmet Efendi (Köse Hoca), Hacı Nuh Efendi (Balta Hoca), Merkez Vaizi Salih Efendi, Givrikli Ahmet Efendi gibi zamanın alimlerinden Sarf-Nahiv, Tefsir, Hadis, Usul-i Fıkıh, Kelam ve Mantık dersleri okuyarak icazet aldı. Hocası Nuh Efendi’nin vasiyeti üzerine memleketine dönerek köyünde imamlık yapmaya ve öğrenci yetiştirmeye başladı. Yüzlerce öğrencisi bulunan Hacı Kemal Keleş (Hoca Kemal Efendi) doğduğu köyde 1992 yılında vefat etti. Kabri türbeye çevrilen Hacı Kemal Keleş’in türbesi ziyaretçi akına uğruyor.

Comments

comments

Bu haber 16762 kez okundu.
Bölge Haberleri - 18:10 A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.