Türk Yapı Sektörü İstanbul’da Buluşacak

  Kırşehirli Sektör Firmalarının Katılımının Beklendiği Fuar İçin Ücretsiz Ulaşım Sağlanacak… TÜRK yapı sektörünün ve bölgenin en büyük buluşması olarak nitelendirilen ve 1978’den bu yana düzenlenen Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul, yapı sektörünün bütün bileşenlerini bir araya getiren en büyük ve en önemli “Yapı Fuarı” olma özelliğini sürdürüyor. Düzenlendiği ilk yıldan günümüze kadar geçen sürede sektör profesyonellerinin […]
Bölge Haberleri - 15 Nisan 2017 12:26 A A

 

Kırşehirli Sektör Firmalarının Katılımının Beklendiği Fuar İçin Ücretsiz Ulaşım Sağlanacak…

TÜRK yapı sektörünün ve bölgenin en büyük buluşması olarak nitelendirilen ve 1978’den bu yana düzenlenen Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul, yapı sektörünün bütün bileşenlerini bir araya getiren en büyük ve en önemli “Yapı Fuarı” olma özelliğini sürdürüyor.

Düzenlendiği ilk yıldan günümüze kadar geçen sürede sektör profesyonellerinin verdikleri destek ve katkıyla her yıl büyüyerek katılımcı ve ziyaretçi sayısını arttırmayı başardı.

5174 sayılı kanun gereğince TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) denetiminde 23-27 Mayıs (Salı-Cumartesi) tarihleri arasında İstanbul TÜYAP’ta 40.’sı düzenlenecek olan Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul 2017’yi ziyaret etmek isteyen Kırşehirli katılımcılar için Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanlığı ücretsiz ulaşımı sağlayacağını bildirdi.

23-27 Mayıs (Salı-Cumartesi) tarihleri arasında İstanbul TÜYAP’ta 40.’sı düzenlenecek olan Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul 2017’yi ziyaret etmek isteyenler için yeterli katılımcı olması halinde Kırşehir’den ücretsiz otobüs kaldırılacak. Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, ilgililerin 21 Nisan Cuma gününe kadar Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası’na başvurmalarını istedi.

Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul, yeni salonlar ve açık alan ile toplam da 100 bin metrekare, ürün gruplarına göre ayrılmış salonlarındaki bin 250 katılımcı ile Balkanlar, Rusya ve BDT Ülkeleri ile Ortadoğu ve Kuzey Afrika’yı kapsayan bölgedeki en büyük fuar olma özelliği taşıyor.

Turkeybuild İstanbul, denetlemeye tabi tutulmuş ve UFI tarafından onaylanmış bir fuar olan Yapı Fuarı’na katılarak, “Balkanlar, Rusya ve BDT Ülkeleri ile Ortadoğu ve Kuzey Afrika’yı kapsayan bölgedeki en büyük fuarının katılımcıları arasında yer alarak yeni iş ve işbirliği fırsatları yakalayacaksınız. Ürün, hizmet ve teknolojilerinizi 105 ülkeden gelen 111.000 ziyaretçiye buluşturacaksınız. Fuarın İş geliştirme Platformu Etkinlikleriyle yeni pazarlardaki yeni ihracat ve yatırım potansiyellerini keşfedeceksiniz. Fuar kapsamında ağırlanan alım heyetleriyle ikili iş görüşmeleri gerçekleştirme şansını yakalayacaksınız. Fuarın Bilgi Platformu Etkinlikleri aracılığıyla ünlü mimarlarla tanışarak ürün, hizmet ve teknolojilerinizi kendilerine tanıtma fırsatına erişeceksiniz. Fuar alanının içinde yer alan Seminer Alanı’nda etkinlik düzenleme; Demo Alanı’nda ürün uygulamalarınızı sergileme hakkına sahip olacaksınız. Fuarı ziyaret eden geleceğin sektör profesyonelleri mimarlık ve mühendislik öğrencileriyle bir araya gelerek tanışarak ürün, hizmet ve teknolojilerinizi kendilerine tanıtacaksınız” denildi.

Ziyaretçilerin de, “Bin 250 katılımcının en son ürün, hizmet ve teknolojilerini görerek sektördeki yeniliklerden haberdar olma fırsatını yakalayacaksınız. Fuar kapsamında düzenlenen etkinlikler aracılığıyla sektörel bilgi akışından faydalanacaksınız. Binlerce yapı malzemesi üreticisi ve yapı sektörü profesyoneliyle bir araya gelerek yeni iş bağlantıları kurma şansını yakalayacaksınız” şeklindeki imkanlardan yararlanabileceği 40. yılını kutlayan Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul’un

Konuk Ülke ve Hedef Pazar Projeleri de açıklandı.

Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul “İş Geliştirme Platformu” etkinlikleri kapsamında “Konuk

Bölge Projesi”nde, hızlanan bir ekonomik büyümeye sahip olan Kuzey Afrika Bölgesi ülkeleri,

“Hedef Pazar Projesi”nde ise 2030 Ulusal Vizyon Programı Projeleriyle büyük potansiyel taşıyan ve 2022 Dünya Kupası’na da ev sahipliği yapacak olan Katar ağırlanıyor.

ITE Turkey Yönetim Kurulu Üyesi ve YEM Fuarcılık Genel Müdürü Burcu Başer, bu yıl 40. Yılını kutlayan Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul’da düzenlenecek etkinlikler, yenilikler ve en son veriler ışığında Türk yapı sektörüne dair görüşlerini paylaştı.

YEM Fuarcılık tarafından düzenlenen ve Türkiye’nin ilk ihtisas fuarı Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul 40. yılını kutluyor. Dünyanın beş büyük yapı fuarından biri olan ve Balkanlar, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkeleri, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’yı kapsayan bölgenin en büyük yapı malzemeleri fuarı, Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul bu yıl, 100.000 m2 kapalı ve açık alanda, 1.250 katılımcı firmanın sergileyeceği 18.640 ürünü, 105 ülkeden 111.000 yerli, yabancı ziyaretçi ile buluşturacak. Fuar bu yıl 23-27 Mayıs 2017’de gerçekleştirilecek.

ITE Turkey Yönetim Kurulu Üyesi ve YEM Fuarcılık Genel Müdürü Burcu Başer, düzenlenen toplantıda, bu yıl Konuk Bölge Projesi’nde Kuzey Afrika; Hedef Pazar Projesi’nde Katar’ı ağırlayacaklarını aktarırken, Türk yapı sektörüne dair geçtiğimiz yılın değerlendirmelerini ve 2017 öngörülerini paylaştı.

40. Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul’da bu yıl “Konuk Bölge Projesi”nde ağırlanacak Kuzey Afrika ülkelerinin ekonomik açıdan hızla toparlanan, istikrarlı bir büyüme sergilediğini vurgulayan Burcu Başer; bölgenin alt yapı, ulaştırma, lojistik, sağlık, turizm gibi alanlarda artan yatırımlarının önümüzdeki dönemde de artarak devam edeceğinin altını çizdi. “Hedef Pazar” Katar’da ise 2017-18 döneminde, inşaat sektörünün yüzde 9,0 büyüme göstermesini beklediklerini, Katar’ın 2030 Ulusal Vizyon Programı ve özellikle 2022 Dünya Kupası için olmak üzere spor, turizm, sağlık ve eğitim alanlarında önemli projelere sahip olduğunu belirtti. Başer, bu ülkelerde açıklanan projelerin ve olumlu ekonomik gelişmelerin, Türk yapı sektörüne yeni iş ve işbirliği fırsatları doğurduğunu sözlerine ekledi.

Arap baharının etkilerini azaltarak, ekonomik açıdan giderek hızlanan bir toparlanma içine girmeye başlayan Kuzey Afrika’nın, yeniden Türk yapı sektörünün odağında yer aldığını vurgulayan Burcu Başer, “Kuzey Afrika’da yer alan Cezayir ve Fas, Türkiye’nin en çok inşaat malzemesi ihracatı gerçekleştirdiği ilk 20 pazar arasında yer alıyor. Cezayir yine Türk müteahhitlik firmalarının yurtdışında üstlendikleri projelerde ilk 10 ülke arasında yer alıyor. Fas 10 yıl içinde 100 milyar dolar tutarında alt yapı projesi hayata geçirecek bir program açıkladı. Program kapsamında konut stokunun iyileştirilmesi turizm konaklama kapasitesinin artırılması, enerji kaynaklarının çeşitlendirilmesi ve bölgesel bir ulaştırma hub’ı olmayı sağlayacak ulaştırma yatırımları gerçekleştirilecektir. Yine bölgede yer alan Tunus’ta ise ulaştırma, lojistik, eğitim ve sağlık alanında kamu yatırımları artmaktadır. Kamu ayrıca 2016 – 2020 için 50 bin adet sosyal konut projesi hayata geçirmiştir. Bölgenin yatırım projeleri ve inşaat sektörü harcamaları dikkate alındığında Türk inşaat malzemesi üreticileri ve müteahhitlik firmaları için sıcak bir pazar olduğunu gözlemliyoruz” dedi.

Projenin fuar sırasında düzenlenecek etkinlikleri kapsamında “Kuzey Afrika-Türkiye İnşaat Forumu”nda Türkiye ve Kuzey Afrika’dan konunun üst düzey yetkilileri konuşmacı olarak yer alacak. Türk yapı sektörünün bölgedeki yatırım, işbirliği ve ihracat potansiyelinin değerlendirileceği toplantının ardından düzenlenecek “İkili İş Görüşmeleri” bölümünde, katılımcı firmalar ile alım heyetleri yeni iş ve işbirliği fırsatları için bir araya gelecek.

Fuarın İş Geliştirme Platformu kapsamında düzenlenen “Hedef Pazar Projesi”nde bu yıl Türk yapı sektörü için güçlü bir potansiyel oluşturan Katar değerlendirilecek. Değeri 299,7 milyar dolar olan 2030 Ulusal Vizyon Programı ve 2022 Dünya Kupasına yönelik spor, turizm, sağlık ve eğitim alanlarındaki birçok projeyle dikkat çeken Katar, Türk yapı sektörü için büyük bir potansiyel taşıyor.

Proje kapsamında fuarda gerçekleştirilecek “Katar-Türkiye İnşaat Forumu”nda, Katar’dan gelecek olan üst düzey yetkililer, bölgenin inşaat sektörüne dair barındırdığı iş ve yatırım fırsatlarını, Türk yapı sektörü profesyonellerine aktaracak. Forum’un ardından gerçekleşecek “İkili İş

Görüşmeleri”nde Katar’dan gelen alım heyetleriyle Türk yapı sektörü profesyonelleriyle bir araya gelecek.

İlki 1978 yılında düzenlenen ve Türkiye’nin ilk ihtisas fuarı olan Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul’un bu yıl 40. yılını kutladıklarını belirten Burcu Başer, Fuarın düzenlendiği günden itibaren sektörle birlikte büyüyüp gelişerek bugün dünyanın 5 büyük yapı fuarı arasında yer aldığını belirtti. YEM Fuarcılık olarak, Yapı Fuarları-Turkeybuild kapsamında Türk yapı sektörüne katkı sağlayan birçok etkinliğe imza attıklarını vurgulayan Başer, sözlerine şöyle devam etti:

“40 yıldır Türk yapı sektörünün en büyük zirvesi olan Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul, sektöre yeni pazarlar ve bilgi akışı sağlamayı kendine misyon edindi. Bu bağlamda Fuar’ın “İş Geliştirme Platformu” kapsamında 7 yıldır Konuk Ülke/Bölge Projeleri’ni gerçekleştiriyoruz. Son iki yıldır bu etkinliklerimize Hedef Pazar Projesi’ni de dahil ettik. Bu yıl tüm bunların yanı sıra yine geçtiğimiz yıl fuar sırasında düzenlediğimiz, sektöre bilgi akışı sağlamasını hedeflediğimiz “Mimarlık ve Mimarlık Kültürü Etkinlikleri” ile STK’lara ve katılımcılarımıza etkinliklerini gerçekleştirmeleri için tahsis ettiğimiz “Seminer ve Demo Alanı Etkinlikleri”ni de gerçekleştiriyor olacağız.

Bu yıl ayrıca fuarımızın tanıklık ettiği, gelişime katkıda bulunduğu, birlikte büyüdüğü yapı malzemesi sektörünün, 40 yıllık süreçteki serüvenini konunun uzmanlarıyla değerlendireceğimiz bir toplantımız da fuarda yer alacak.”

Comments

comments

Bu haber 6243 kez okundu.
Bölge Haberleri - 12:26 A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.