ÇUKURÇAYIR- BAĞBAŞI- GÜVERCİNLİK- ÜÇGÖZ’DE İNFİAL UYANDIRAN İMAR REVİZYONU

Şehrin; “kentsel yerleşim alanının neredeyse dörtte birini” bulan, Çukurçayır- Bağbaşı- Güvercinlik- Üçgöz mevkilerini kapsayan 334 hektar (3.340.000  m2) büyüklüğündeki geniş bir alanda,“Belediyenin yaptığı köklü imar revizyonu”sonucu ortaya çıkan tablo, bölge arsa ev sahipleri arasında adeta infial uyandırmış durumda.   REVİZYONDAN 6.000 MALİK ETKİLENİYOR. Bölgede,400-600 metre karelik,3100 civarında imar parseli olmak üzere yaklaşık 6.000 malik bu […]
Üst Manşet Haberleri - 1 Şubat 2019 18:06 A A

Şehrin; “kentsel yerleşim alanının neredeyse dörtte birini” bulan, Çukurçayır- Bağbaşı- Güvercinlik- Üçgöz mevkilerini kapsayan 334 hektar (3.340.000  m2) büyüklüğündeki geniş bir alanda,“Belediyenin yaptığı köklü imar revizyonu”sonucu ortaya çıkan tablo, bölge arsa ev sahipleri arasında adeta infial uyandırmış durumda.

 

REVİZYONDAN 6.000 MALİK ETKİLENİYOR.

Bölgede,400-600 metre karelik,3100 civarında imar parseli olmak üzere yaklaşık 6.000 malik bu “revizyon”dan ciddi şekilde etkilenmiş bulunuyor.

Yapılan imar revizyonuyla 400-600 metrekarelik parseller “bağımsız parseller olmaktan çıkartılıp”, “5000 metre kare(5 dönüm) parsellere dâhil” edilmesi, bir dizi sorunları da beraberin de getiriyor..

BİR PARSELE 8-10 KİŞİ HİSSELENMİŞ OLUYOR

Böylece, onaylanan imar planı doğrultusunda yapılacak parselasyon işleminde, oluşturulacak olan en az imar parseli büyüklüğünün 5.000 m2 olması nedeniyle, bu büyük parsellerde en az 8-10 kişi,zorunlu bir ortaklığa itilerek, bir parsele 8-10 kişi hisselenmiş oluyor. Daha önceden yasal kesintileri yapılması ile birlikte imar uygulaması görmüş, tek başına yapılaşabilen imar parselleri; bu imar planı revizyonunun onaylanması ile yapılaşamaz hale geldi.

108 KİŞİNİN İTİRAZININ, TAMAMI REDDEDİLDİ.  YÜZÜ GEÇKİN KİŞİ MAHKEMEYE DAVA AÇTI

Tüm bu sorunlar ile alakalı, vatandaş belediyeye gidip yetkililer ile görüştüğünde, “sosyal donatı, otopark alanlarının artması için” böyle bir değişikliği gidildiği yanıtını aldığı. İmar planı onayının hemen ardından belediyeye itiraz eden, yüzü geçkin  kişinin itirazının, “Belediye Meclisi’nin 03.05.2018 tarihli 53 nolu kararı” ile “tamamının reddedildi”ği,bu gelişmeler üzerine de söz konusu bu “yeni imar planının iptali” için de yüzün üzerinde vatandaşın “mahkemeye dava” açtığı öğrenildi.

6000 MALİK’İN KAFASINDAKİ SORU İŞARETLERİ…

Gazetemize başvuran bölge sakinleri, “Kırşehir Belediye Meclisinin 01.03.2018 tarih ve 26 nolu kararı” ile onaylanan “Revize+ İlave İmar Planı” ve takip eden gelişmelere ilişkin olarak şu kaygılarını paylaştılar;

En az imar parseli büyüklüğü 5.000 m2 olacağından, daha önceki imar planında tek maliki bulunan imar parselleri yerine, yeni imar planına göre, bir parsele en az  8-10 kişi hisselenmiş olacağına göre;

  • Bizler arsamızı kat karşılığı müteahhite vererek değerlendirmek istediğimizde,bütün hissedarlarla anlaşmamız şart olacağından bu da neredeyse imkansız olmayacak mı?. 
  • Öyle olmasa bile müteahhitler tarafından bu kadar büyüklükteki parsellerde toplu konut yapılmasına talep olacak mıdır? 
  • Kırşehir’de Müteahhit talebinin azlığı yine biz malikleri olumsuz etkilemeyecek mi? 
  • Ayrıca aynı durumda olan problemli arsa arzı fazla olacağından, her ne kadar yapılan imar planı iyiymiş gibi sunulsa da, parsellerin değerinde ciddi azalışa sebep olmayacak mı? 
  • 5 dönümlük parsellere ortak edilen biz Hissedarlardan birisinin tapusu üzerinde herhangi bir takyidat (ipotek, haciz, şerh vb.) olması halinde, yine müteahittle kat karşılığı sözleşme imzalanmasında problemler ortaya çıkmayacak mı? 
  • Hissedarlardan birisinin ortaklığın giderilmesi (izale-i şuyu) davası açması halinde, mahkeme tarafından yapılan ihaleye giren bazı kesimlerin, bir çoğu kendi yağıyla zor kavrulan bizlerin ve fakir vatandaşların hissesini değerinin altında alacağı aşikâr değimlidir? 
  • Ayrıca Yine bazı arsa simsarlarının bölgede ufak tefek hisseler toplayıp, bu parselleri istediği zaman satışa çıkartması muhtemel değil midir? 
  • Biz Bölge halkı; çoğunluğu babadan, anadan, dededen kalma, üzerinde evi olan arsamızın elimizden gitmesinin kaygısını duymak ta haklı değil miyiz?

 

 

 

 

 

 

Comments

comments

Bu haber 22765 kez okundu.
Üst Manşet Haberleri - 18:06 A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.